Pages

Peminat-Peminat Wa

08 November 2010

“IF I HAD RAPUNZEL’S HAIR”



Kalo cite psl rmbut, wa ni ade sejarah tersendiri sbnarnya.. mase wa kecik2 cumel giler 3* thn lepas, rmbut sangattttt la lurusnye, comel wa ckp lu... tetibe wa besau lain lak rmbut wa jdnyer.. mase wa start kenal bini wa dlu, wa ni botak, die cabar wa suh pnjgkan rmbut, last die tgok kekelintingan rmbut wa trus die jatuh cintak kt wa, comel katenye, bermula dr kisah itu, wa dilarang sama sekali duakali tuk botak kan pale wa, potong ckit leh laa... waaaaa.....






Wa rase kalo wa xpotong rmbut wa dr wa knl bini wa dlu. sti rmbut cm RAPUNZEL tu kan? tu lom wat rebonding lg, sebenaunyer wa pn pnh gak wat rebonding ni, berjam2 nk siap disebabkan kesukaran meluruskan kehebatan gulungan rmbut wa ni...siap nk gantung batu bata kt rambut wa tu tuk lurusss..hikhik..






kalo la wa ade rmbut panjang cm RAPUNZEL tu wa nak wat.......

1) wa akan jd superhero MR HAIRMAN, wa akan selamatkan dunia drpd anasir-anasir jenayah spt, ragut, rogol, bunuh dan mcm2 lg dgn kemagikan rmbut wa, libas je dorg2 tu...





2) sape2 yg lmbat nk kejo punch kad (cm bini wa ler) leh sewa perkhidmatan rmbut wa utk cepat smpai ke opis, wa akan wat jmbatan tamparuli n tampatali dr rumah anda ke pejabat dgn syarat jauh rumah dan opis anda hanya sejauh 70 kaki sahaja.. harga sewa leh dirunding...



3) kalo la rmbut wa panjang cm rapunzel tu, wa akan menglemerkan MALAYSIA di mata dunia, ye laa, sape yg ade rmbut pnjg cmtu kt Malaysia ni kan? sti leh msuk GUINNESS WORLD OF RECORD.. wa akan jd duta utk mempopularkan Malaysia di mata dunia.. Untung2 rmai pelancong luar negara nk dtg tgok wa kan? masyukkk gak income tuk negara... I Love Malaysia!!!!



Tp kan korang rase wa ni seswaiii ke kalo ade rmbut cm RAPUNZEL tu? sti bini wa xsuke kan? pastu wa dh xleh pkai name MR CURLY lg.. sedey lak kalo jd begitu..






time ni la wa rase rmbut wa membuatkan wa hepi...

36 comments:

Nashays said...

bro, klu rambut lu panjang wa risau muka lu nampak jambu laa bro..ekekkee

mr.curly said...

nashays: hahaha..choyyy!!!

Cik SHiNJU said...

Salam bro...

tu la saya heran aritu..
gambo mase kecik yg kat header lama tu rmbut lurus..ingtkan saje wat kinting..huhuh.. :D

bdk johor said...

kalau lu org nk tau.. rambut dia lurus2 mase kecik tu, bile malam mmg dia gantung batu bata lar kt rambut tu. hahaha

aneesa ♥ said...

baru tau rambut kamu betul betul curl (^-^) can't imagine curl and long hair like rapunzel ;) then you wear baju superman macam gambar d atas (^-~) nothing is impossible and impossible is nothing..

tapi, rambut pendek : lagi lawa (^-^)

mr.curly said...

cik shinju: w'salam..hehe..ntahle,camne leh jd camni, wa sndri xdapek nk terangkn..

mr.curly said...

bdk johor: jelez la tu..cet!!!..hikhik

mr.curly said...

aneesa: rmbut ori maa..thanks bebehhh!!!

cik panadol said...

wa mau cabar lu luruskan rambut walaupun untuk sehari!

jue said...

pic yg last skali tu da mcm penyanyi nasyid..hehehehee

mr.curly said...

cik panadol: wa kalu wat rebond nti jd triple h(gusti) lak kang,xpun cam awie..hikhik..

mr.curly said...

jue: mmg time tu tgh odisen nasyid tp awal2 kene buang..huhu

cik panadol said...

cet! awie sasa la....
wa ingt kalo lu rebonding, maybe ade iras2 eddie hamid la....nnt lu boleh merebut kembali 'cinta' bdk johor yg telah berpaling arah ke eddie hamid aritu....

mr.curly said...

cik panadol: cet!! dak jhr tu dh "tak mungkin bpaling " kt wa lg le..xkn lu xprasan belaian dibahu oleh edie hamid tu..muahahaha

gnesop.com said...

huhuhu..
good luck

mr.curly said...

gnesop.com: thanks bro..

S.U.R.I.A. said...

mr curllyy...
i like ur haiir...meh ptong skit..bg suria...plz222

mr.curly said...

suria: orait!!! mlm kang rmbut wa akn terbang ke sne..amikle..hehe

AngahSayang2314 said...

betul tue yg penting curly kau tetap tegar ngan curly hehehee

mr.curly said...

angahsayang2314: ..hahaha

Yuni Aisyah said...

time kecik rmbut lurus..btol ke.???tp nape time tua rambut cam gulung2??hehe..

tp bro curly mmg smart ngn rmbut gulun2 nie la...nmpk cool...hehe

Melati Qistyna's Mummy said...

1) hikhikhik, jambu nyer lu tyme kocik :P

2) agak eh, lau rmbt lu cm hairman tuh, syampu, conditioner, tretment mau selori sebuln :P & yg ponting eh, kutu pon bermaharaja lela...hahahaha

mr.curly said...

yuni aisyah: maybe mase kocik rmbut tu tgh tegang2, dh tue2 ni cam dh kendur skit,tu psl bgulung..hehe..

mr.curly said...

qistyna's:
1) mase kocik wa digelar gigolo malaya..muahahaha

2) jwbnye wa kono bli mkn tuk kutu skali le,almaklumle dh jd peliharaan ..hikhik

Dark Half said...

weh..masa lu kecik2 mmg macam rapunzel versi rambut pendek. tapi muka lu sesuwai rambut curly kot

Dark Half said...

lupa nak tanya,cane tetiba rambut lu jadi curly?kena karen ke?

mr.curly said...

dark half: ye la bro, mase kocik tu muko wa ala2 pompuan..hehe

mr.curly said...

dark half: ntahla bro, lepas wa jmpe UFO suatu waktu dlu, terus rmbut wa jd camni..huhu

blog-tips-kurus said...

mmm..rasenye BEFORE/gondol cam tinggi je 'bai' ni. AFTER mkn byk keli kantin ni jd 3G plak..

Che Armster said...

aku rasa kalo ko buat rebonding balik rambut curly ko mau 17km panjangnye

mr.curly said...

blog-tips-kurus: hahaha..cet!

mr.curly said...

che armster: yahuuu!!! panjangnyeeee..hikhik

Gayahspears said...

hahaha.. bro tetap cumel walaupon rambut kerinting...

blog-tips-kurus said...

nak m'bebel lagi:
7.58, 7.59.. sempot2 Bini b'mareton pnjt tangge tgkt DUA ni!!

mr.curly said...

blog-tips-kurus: biorkn..die nk masuk maraton menare kl nti..hikhik

mr.curly said...

gayahspears: aduhhh..mau seminggu xleh tdo ble lu ckp camni..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails