Pages

Peminat-Peminat Wa

13 August 2010

SiNDiKeT


Skg ni mmg tgh hot citer psl buang bayi kt merate2 tmpt ... haishhh!! cam mainan lak kan ... ape sume ni?? ... xkesian ke bile tgk baby tu nangis?? ... cubela ibaratkn baby tu adela kite ...

Tapi yg wa nk citer sebenarnye ialah psl betapa senangnye org kite terutame melayu yg begitu mudah terpedaye dgn janji2 yg dibuat oleh warge asing terutame Afrika(tp bkn sume ek) ... maybe ni jln pintas tuk capai kesenangan or maybe psl die dh takde pilihan selain sgup tuk buat keje2 camtu ... ataupun warge asing ni tlh gune ilmu itam(mmg itam pun) cam pukau ke ...

Mmg wa tak tau nk ckp nape?? .. psl wa takde seorg yg bole wa buat sbg rujukan ... tp sedikit sebanyak mesti kite nk tau gak camne dorg leh terjebak dgn sindiket camni ...

Ni sume gare2 wa bace paper ari ni ... masih ade lg pompuan tempatan yg kene tipu dgn sindiket edar dadah antarebangse ni ... dr sikap yg pada mulenye lemah lembut ... berubah jd seorg yg derhake dgn parents sendiri ... maybe time tgh mewah kot ...

So MC(mr curly) akan mengupas lg kesah ni di mase akan dtg ... ingat!! jenayah membawe padah ... kurangkn kontroversi tingkatkn prestasi ...

psst:.. sori la kalu n3 agak berunsur nasihat ... ni sume gare2 wa dh jd penyimpan mohor beso .. hahaha


11 comments:

nabilah abd rahman said...

mungkin perempuan tu tergoda dengan 'kehenseman' mamat afrika tu..hahaha

Dark Half said...

bagus betol mr curly
teroskn usaha anda sbg penyampai cap mohor moga mereka2 yg terbabit akan insaf hendaknye...XD

Latest entry grafik novel gua ~ Kalau Aku Bendul Kau Apa?Bangang?

cemomoi said...

yang pelik... tak penah serik

Cik Bucken said...

ngahaha MC
komersial giler name tuh..=P

Rainbow said...

haha ada saje si MC ni~

btw, stuju ngn cemomoi..

dh tahu ada mgsa yg penah jtuh lam lubang tahik, yg g dekat ngn lubang tu buat pe, kan dh jtuh sama~
x insaf2..

er ter emo nemo lak

Che Armster said...

satu je jawapan die... DUIT!

kalau dah buta dengan duit memang semua benda pon diterjahnye

amira zakiah said...

kalu pasal duit mamat afrika jadi laa...!erm fikirkan lew

Abu Luqman said...

ziarah tgh hari..cbox tak keluar ye

Dc said...

ntah la labu..~~ dah x de akal waras lg kot...

LiFe KaMi said...

dunia dunia bila ler diaorg nak insaf , di dunia ni kita kena pandai bwa dri kalau tak gi afrika tk blk le jwbnyer..

zarra said...

Jantan Afrika ni mencairkan ker???I cuma cair dgn sowang ni jer....BARACK OBAMA...huhuhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails