Pages

Peminat-Peminat Wa

22 August 2010

PeRhaTiaN yaNg PaTuT DiPerHaTiKaN


Dear Nuffnangers,

Seperti yang anda mungkin sudah tahu, ada 2 jenis kempen dari Nuffnang: meteran (MCPM) Kempen, yang membayar sesuai dengan jumlah pengunjung yang melihat iklan, dan Kos-Per-Klik (BPK) kempen, yang membayar blogger berdasarkan pada jumlah klik yang dihasilkan pada iklan.

Ia telah memperhatikan kami bahawa kumpulan-kumpulan tertentu telah melakukan penipuan klik, yang ditakrifkan sebagai mengklik iklan BPK sengaja hanya untuk menghasilkan pendapatan bagi pemilik sebuah blog. Apakah perhatian bahawa tindakan ini merupakan penyalahgunaan Keperluan & Syarat di bawah Bahagian 6.

Iklan Banner hanya seharusnya jika diklik pada penonton tertarik untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen iklan, dan bukan untuk tujuan mendapatkan wang tambahan. Jika situasi ini memburuk, frekuensi promosi iklan boleh dikurangkan secara signifikan kerana kami hanya akan dapat menjual ruang iklan di blog tanpa nota penipuan klik.

Sistem kami mampu menjejaki tindakan menyalahi undang-undang yang didokumentasikan dan jika perlu, akan digunakan sebagai bukti untuk keperluan undang-undang. Di masa lalu, Nuffnang telah diskors dan dilarang pelbagai individu dan kumpulan untuk melakukan pelanggaran ini. Namun, karena jumlah blogger yang melakukan tindakan egois telah berkembang dalam tahap yang membimbangkan dalam masyarakat kita, kita dituntut lebih waspada dan akan mengambil tindakan yang diperlukan untuk memastikan ahli lain kita komuniti yang tidak terlibat dalam seperti bertindak untuk menderita dalam jangka panjang.

Jika anda mengetahui adanya teman-teman anda atau siapa pun yang telah terlibat dalam tindakan seperti itu, kami akan sangat menghargai jika anda boleh baik cadangkan mereka untuk menahan diri dari melakukannya, sebagai blogger yang ditangkap terlibat dalam kegiatan pemalsuan klik akan dihukum berat, baik oleh penggantungan atau penamatan.

Terima kasih atas perhatian anda.

Tepuk tangan
Jabatan Hubungan Blogger
Sdn Bhd Nuffnang


Psst:.. ni wa amik dr blog che wie ... pastu wa google translate ... kalu ado yg klako bunyinye, sori la yee .. hehe

26 comments:

Lagenda said...

apa pun repekan ni curly..betui ka x betui nih?

mr.curly said...

lagenda:.. betui la mak..bln posa ni xckp bohong aihh..

Adha said...

abis tu klau visitor yg saje gatal tangan klik pastu ckp kat shoutbox "i klik nuff"..camne ekk?..kira tipu gak ke?

pemanas cerita said...

maknanya dh xleh BW cri nuff la ye?
tp nn xleh trace kan?
jgn bgtaw kat cbox pasal klik nuff lpas ni?

Dark Half said...

sebelum ni mmg nuff dah warning bloggers. tu pasal kalau nak klik kawn2 nye add jgn ckp kat shoutbox

echah mashuri said...

uikss...gtu pklak?heeee

sizuka[Izzati] said...

hohoho.rupenye hati mesti ikhlas ye.xboleh klik main sukati nk klik je.oooohh patutlah~

sop said...

huhuu.. mmg best ayat translte google.. :)

Onelove...Jambu merah warna said...

aduhhhhhhhhh....
nape x pham ni...hoh..ape ni.ape ni..

Onelove...Jambu merah warna said...

ok2, mknanya kalau klik sbb nk tlg bloger lain salah la ek.. kalau sebab nk tau pasal iklan tu, kt blog sndiri pn blh klik..huhu.. mknanya nuff ni mmg xkn bg sumber pndapatan lgsung la ek..

mr.curly said...

dr pe yg wa paham(wlaupun sbnarnye wa sndri pun penin pas translate kan ke bahse mlayu).. biarla kite klik nuff sseorg dlm diam but ikhlas tuk mnderma ...

Afiq said...

salam,betul tu bro..jgnla memaksa orang untuk klik2..rezeki masing2..bukan xnk tolong, tapi kena pkkan halan dan haram gak kan..kesian jugak pihak nuff nnti..dala kita join program dorang ni free,pastu nk kaut lebih ngn cara salah..xpatut tu..wahai kawan2,marilah kita insaf bersama2..pada yg xsedar lagi tu, renung2kan lah :)

Wan Gerrard said...

Owh camtu rupenyer, ok2..
thanks info Mr Curly^^
(cantik rambut =P)

laksamana said...

Tuan rumah ooo tuan rumah..laksamana datng ni..ingin buat perhitungan nak mintak salin entri dr nuffnang..tu walaupun kelakar bunyi nya bila traslite tapi seba sedikit dapat membantu mengelakan kita dari buat penipuan klik...Tu yang menyebabkan yang halal dah boleh jadi haram...

RedBoy said...

haha.. ada yang klakar terutamanya yg last sekali.. tepuk tangan.. hehe.. adoii

azremy said...

bole clik.tapi dkt shoutbox tu ckp cover ckit

Idalara said...

bahasa bila ditranslatekan gitu pulak bunyinya ek...tk penag klik benda tu pun...

Mariella Liyana said...

Betul,betulll...i pun ada dapat email yang inform bloggers untuk lebih berhati-hati, tp bulan Mac arituh la...

http://mariellasays.blogspot.com/2010/08/bicara-hati-seorang-ayah.html

Dc said...

Dc ade idea..haha..tunggu dan lihat hehehe..yg pnting ikhlas kan2..

Yuni Aisyah said...

pasnie tak leh nak men klik2 suke2 lg..huhu...x dpt wet la camnie.huuhu

Sudir Suichi said...

hehehe~~~ u jump i jump~~
Pasnih wat keje seikhlas hati la ek~~
Btw thanx bro... terhibur membaca hasil karya google translator nih..hak hak,,,

nuriz said...

paham paham sendiri le kalau org yg dah biasa datang tu dia smile mesti dia ada bg sumbngn jugk kt tuan blog hehe

zulaikha said...

click if u r interested. Risau jugak kalau2 nuffnang banned. huhu..

cheers;
.::ZULAIKHA::.

Ms Nury said...

Hmmm... baru tau... mekasih bagitau :)

neyra shazeyra said...

isu ni dah bape kali NN kuarkan peringatan. hehehehheheh kat blog eyra ade 6 lg buffered. sila jalankan tugas

akuzle said...

mmg dah alert tahap kunin dah neh...nunggu maser jeks nk merah... so kwn2 dan diri sendiri, ingatlah! jgn lupa diri dok fraud2 click...

besh btui Google translate neh... yg paling tak bole blah adalah:

cheers=tepuk tangan.... aduh duh... sakit perut akak!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails