Pages

Peminat-Peminat Wa

30 March 2011

HiKaYaT mErOnG MaHaWaNgSa




jgn bgtau laling ye sape ika...

Ni citer dh basi.. beberape ari yg lepas wa n the gang pergi menerjah KLCC nun nk menonton citer Hikayat Merong Mahawangsa.. disebabkan asik full house jer bile time nk tgok, wa dh upah seseorg utk memborong tiket awal2.. time kasih kpd ika... siapa ika??? tuuuuuttttt... rahsia....(ni la kekasih gelap wa... syyyyyyuuuutttttt... laling tak tau ni... diharap rahsia ni tak terbongkar)..hikhik!..


letih wa tgu gegel ni sopin tingkap..

Wa rase citer ni mmg besss... wa ingatkan wa akan tertido time tgok, wa siap2 la bwk bantal busuk, puting, ubat nyamuk...maklum le citer2 epik ni kalo tak kene gaye, mau berkeroh.. tp sume alat bantuan tido yg wa bwk tu wa tak gune langsung, sbb wa syok jer layan citer ni smpai abess...



sebelum msuk punggung.. (nape wa suke gune perkataan ni?) hikhik!

Citer ni ade klakor, sedey, tragis, ngeri... macam2 ado laa.. gmba pn lawa.. aksi mmg mantop n lakonan pn hebat.. jalan citer pn senang nk phm bagi sape2 yg tak minat sejarah tu, tgok citer ni pn leh phm.. pas abis citer kami akan berdiskas bape bintang nk bg kt pilem ni.. wa n laling sepakat bagi 4 bintang, mama meow 4.5 bintang, kak pah 3.5 bintang.. bdk johor tak nak bg bintang.. die nk bagi taik bintang jer.. ade ke patut?? ape kate kite pakat ramai2.. kite bako...kite bako... hehehe..



luorg nmpk x ape yg wa nmpk?
 Sape2 yg lom tgok citer ni.. pergi la layan.. tak rugi pun sbb mmg bes.. tp citer ni ade lagi ke kt punggung panggung? sape yg tak sempat tgok tu pergi cari DVD.. yg ori ok..bkn cm qistina beli DVD xori... huhuhu....selamat menonton....

psst: jom layan citer...dlm botol lak nokkkkssss!!!

20 comments:

nyanyisunyi said...

best ke..rasanya kt panggung dah tkde kot..
tkpe..tggu kat astrofirst..48 jam boleh tguk..

Eza Ridzwan said...

tunggu main kat astrofirst..baru best.leh tguling telentang kat depan tv...sambey layan cekodok & ayaq kopi..muahaha...

LadyBird said...

nak tengok jugak.. huhuhu..
tp kt sini xde panggung..

cikpia said...

memang best!!! dan secara tak sengaja aku telah TERmenangis time laksamana cina tu mati. ha ha.....

p/s : plissssss la, tak payah tengok dalam botol tu. *boring-tahap-aku-malu-nak-kuar-panggung*

krole said...

nak tngok...nak tngok...curly blanjew ye~

Hero Kebangsaan said...

aku tak penah tengok crita melayu kat panggung...so aku tak kan tengok la

Ati Masrif said...

hai curly..

kita nak ajak juga hubby tonton
HMW ni tapi tengah tunggu sape
nak tolong jagakan anak...huhu


nak tolong jagakan tak?

^____~

cik panadol said...

cis....berani luorg pergi tanpa kehadiran wa.....

cancel plan nak blanje next movie utk korang!

kpah k-poh said...

dah tgk pun..lambat ler tunggu u..nak bawak bantal bucuk ler..puting ler..ishh..heee..

Daria said...

santek rambut ;)

Cik Michiko said...

wahhh . . gitu pulak yer . . heheeh .. nape tk bawk selimut je len kali . . hihihi . . kn tak ade la sjuk ante kan . . hehehe

kakchik@ella said...

patut la berasap panggung aritu. lu bwk ubat nyamuk rupanya!! hahaha

bdk johor said...

abis lar lu bro.. cik panadol dh marah dh tu. tak merasa lar tiket free lg.

lu bako jer dia cik panadol. bako..bako..bakoooooo!! hahaha

HAJAR hasan said...

for me, hikayat merong mahawangsa antara cerita melayu yg sgt superb! kan kan kan! ;)

Mr Strider said...

hehehe..stlo beb..citer nie..mintak2 ramai lagi producer malaysia sanggup keluar budget besar utk filem macam KRU..hehehe

p/s : lame x tengok wayang kat KLCC semenjak Pavilion bukak..hehe :)

Regards,
-Strider-

combi said...

wahhh.nampak sedap =p

Melati Qistyna's Mummy said...

muahahaha.... x sesia wa pomot cite ni kan...hahahaha

caittt, bila masa wa beli yg x ori punyer.... hahahaha

Melati Qistyna's Mummy said...

lu ngan punggung... cm sinonim..... :P

Kiko Berdendang said...

tengok wayang memang best

merongmahawangsa said...

Pewaris Mutlak Takhta Sebenar Kerajaan Merong Mahawangsa Ada Disini..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails