Pages

Peminat-Peminat Wa

24 February 2011

HeRo MaLaYa





Pada satu pagi yg hening... ketika setia menemani laling dgn urusan kaunter pejabat pos depan maju junction.. wa terperasan seorg mamat yg mencurigakan.. wa pelik die dok pandang2 org yg sedang menunggu pintu pejabat pos dibuka.. pastu die leh dok pandang laling semacam je walaupun kitorg dlm kete...

Selepas pintu pejabat pos dibukak.. laling pn bergegas masuk ke dlm pejabat pos tersebut.. wa sebagai pengintip yakni mato2 tak bertauliah.. sibuk mengusha mamat tersebut.. wataknya sgt mencurigai... mamat tu dok berdiri dr luar perhatikan ke arah kaunter pej pos tersebut...

Kecurigaan wa terhadap mamat tersebut semakin meninggi kerana wa perhatikan die mengekori seorg kakak yg baru selesai urusan di kaunter.. pe lagi.... dengan semangat hero yg wa ado... wa terus mengekori kakak tersebut.. mase yg same mamat tu pn masih lg membontoti kakak itu.. smpi je di trafik light kakak tu nk melintas jalan, wa pn dgn penuh rase tunggengjawab.. menegur kakak tersebut...

''Kak! perasan tak ade org ikut akak?? ''.. ye la dik.. akak perasan.. akak dh takot td.. hati2 kak.. dr td sy dok perati die, lain mcm jer.. ''time kasih la ye dik..'' kalo adik tak ikut akak td ntah2 akak dh diragutnyer''.. tu lah dialog wa sebagai penyelamat.. luorg nk tau kakak tu bg kt wa rewards... tp wa tolak mentah2.. sebab wa hero sejati.. hahahaha...

Pas tu wa bergegas ke pejabat pos semula nk menjemput laling.. kang dlm wa sebok2 nk slamatkan org, laling lak yg jd mangsa.. uisshhh!!! tak layak lak wa dpt title hero nanti...


psst: ape yg luorg akan buat kalo ade org yg mengekori dlm keadaan yg mencurigakan CAMTU????

44 comments:

Melati Qistyna's Mummy said...

takziah...eh eh... tahniah kerana telah membuat tindakan yg bijak.... :)

kalau wa, kejung dah, tp dl wa penah kena ragut la...huhuhu, tu sbb smpi skang pobia, kalau ada org yg mencurigakan, wa akan benti kt tmpt org ramai...amik xtra cautious, jgn lalu tmpt sunyi2...huhuhuh

cik panadol said...

lu tak leh lawan hero idaman malaya kite tu...!

Lagenda said...

hah bagus! Pasni mak upah ko jd bodiguard mak plak nak??

Sok lusa nak draw duit pat lima juta kat bank nun

jue said...

kie bako kte bako kte bako dia..amcm??hehehe

Cekodok said...

hero.... mujur tak jadi apa2.. kalo tak leh masuk paper.. haha

Cekodok said...

hero.... mujur tak jadi apa2.. kalo tak leh masuk paper.. haha

solo molo said...

cayalah br0....

Pacek ABU sifir said...

fuhhh dassattttt

shida saje said...

syabas mrcurly..tindakan yg wajar dicontohi oleh umum =)

mrCur jom join GA shida ~_^

AngahSayang2314 said...

wahhh bagus la curly nie....heheh angah kalau macam tue karate dia hehehe.... benda yg sama gak la.. kata 1 malaysia kan??? hehehe

intan.maisarah said...

kalau saya jerit aje
"asal ko ikut aku?"

eikieyn said...

caya lah! tabik spring. :D Kin penah buat cam ni jugak dlu, mase tu kat pcfair KLCC. ade mamat ni suspicious sgt, dgn baju mcm ala2 pekerja contrak, tp sibuk nak menyelit2 tgh org ramai kat area laptop..sekali nampak dea try pick pocket..lepas dea perasan kin nampak..cepat2 dea lari. :D so kire kin ni heroin melaya jugak la kan. :P

tomatokering :) said...

wahh~bagus la en.kerinting ni.. :P


psstt lama xdatang cnie..huk

Sharifah nor said...

agak2 curly nak guna seni mempertahankan diri yg mana satu?? karate..silat gayung..tekwando..judo?? Akak pandai silat pulut jer..!!!! Bukak langkah...ngap!!!

che armster said...

uiyo.. nasib baik aku xde adik perempuan kalo tak dah aku nikahkan dah ngan lu bro.. ok tu tipu

hazari. said...

hebaaat, memang sah hero malaya lah bro. hahaha.

ctpayong said...

ooo...

tengok2
pandang2
tapi
no pegang2.

atau tanyakan dia
"kenal ke kakak tu...tu kakak sepupu aku yg baru sampai dari setiu". buat2 catit no plat dia.

FurBall said...

pergh..macho r bro curly...awat tak tunggu org tuh ragut dulu..then p lanyak??baru cool...ahahaha...joking..kalu dpat selesaikan sesuatu tanpa kekasaran lg elok!!

mr.curly said...

qistyna's: yesszaaa!! lu mmg bagusss..hikhik

mr.curly said...

cik panadol: ooo dlm diam lu menyimpan CINTA kt hero idaman malaya tu ye..hahaha

mr.curly said...

lagenda: bagus mak..kalu bole umumkn kt paper skali yg mak nk kuarkn duit sebyk tu..cet!!!

mr.curly said...

jue: aduhh..ni pengaruh dvd la ni..hikhik

mr.curly said...

cekodok: ala,paper je ke..wa nk gelaran Datuk sekali maa..huhu

mr.curly said...

solo molo: hehehe..

mr.curly said...

pacek abu sifir: dasat gilerrr..

mr.curly said...

shida saje: ye ye..contohila wa cume rmbut wa jgn ditiru lak..hikhik

mr.curly said...

angahsayang2314: karate bkn m'sia punye daa..hikhik

mr.curly said...

intan maisarah: kalu org tu bisu camne lak??..huhu

mr.curly said...

eikieyn: yahuuu!! dh jumpe heroin wa..hahaha

mr.curly said...

tomatokering: tauuuuuuu punnnn..yela, org dh xsudi nk dtg, nk buek camno..hikhik

mr.curly said...

sharifah nor: ish3..silat pulut tu tuk isi pewot jela kak..hehe

mr.curly said...

che armster: aduhhh..kalu betul2 kn baguss..kasi chance la kt wa yg lom bebini ni (wa pn tipu)..hikhik

mr.curly said...

hazari: tq2..wa tgh nk selamatkn org lg ni..hehe

mr.curly said...

ctpayong: ok bos..akn dipraktikkan nti..

mr.curly said...

furball: mule2 mmg ade tpikir camtu..tp kalu dibuatnye die kuar parang ke pistol ke, xke naye??..hikhik

caliph shuriken said...

bgus bro.. body cm bodyguard & pangai pun mcm bodyguard, hoyeea...

latest en3: ~ the law of attraction ~

Cik Moon said...

waa..jadi hero nie.. pasnie..bleh aa cikmoon amek mr curly jadi bodyguard moon..lalalala~

akuzle said...

lu neh mmg pemerhati yg bagus...n prihatin... syabas!! teruskan niat murnimu, bro

tengku ashran said...

jom follow me

mr.curly said...

caliph: jd bodyguard tuk bini wa bolee le..tp kalu tuk org lain, wa xsnggup bro...huhu

mr.curly said...

cik moon: xmau! xmau!..wa ni bjiwe lembut sbenornye..hikhik

mr.curly said...

akuzle: alamak!! wa kono daftar kt SYABAS dlu ekk..tu bkn tmpat bayo bil air ko..jgn mara haa(gurau2 je)

mr.curly said...

tengku ashran: folo sudah, tqvm..

Scha Ara said...

kalau saya, saya akan berhenti..
bagi pandangan singa sikit kat orang macam tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails