Pages

Peminat-Peminat Wa

29 September 2011

RM 1,500 GaJi PoKoK



Smlm Majlis Perundingan Gaji Negara (MPGN) digesa supaya menetapkn rm1,500 sbg gaji minimun tuk pekerja kt negara ni seiring sejalan dgn PENINGkatan kos sara idup skg.. 

SETUJU!!!..hikhik.. wa rase mmg patut punnnn .. mane tak nye, sebokkk je pung pang sane pung pang sini kate Malaysia ni dh maju.. soooo mmg patutle gaji minimun dpt byk tu .. jgnle asik nk naikkn harge brg je pandai .. contoh,dlu wa beli gule2 sepocen dpt 3 tp skg sepocen dpt 1.. kdg2 xdpt langsung (tu la contoh brg paling mahal yg wa penah beli).. huhu

Ape gune negara kaye raye tp rakyat merana .. opss!! sbelom tu bior wa terangkn maksud negara kaye raye tu ialah negara yg kaya dgn pelbagai ari raye..raye melayu, cina, india & lain2 lg.. so dh sah la, negara kite ni kaya raye..fuhh!! sbelom ni puasla wa bertapa semate2 nk cari maksud kaye raye tu... akhirnyeeee...

Pe2 pun same2 la kite pikirkn patut ke idak gaji minimun yg di cadangkn tu..


psst: tiada unsur politik dlm ayat wa ni ye..AMARAN KERAS!!!.. 
 

13 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu...tp rm1500 tu duk kl still xckup gak kan bro.. ;)

RerameUngu said...

sokonggg..at least bila gaji min 1500 tu ada la chance nego gaji tinggi lagi kan.hakhakhakhak...

stellaizz said...

sokong2 gakk...............tp buat ada anak still x cukup rm1500 tu hehehehe

Bluewendy said...

sape taknak gaji poko rm1500.. dah manyak tuh..hik3.. maybe tgk sektor jugakkn..=.='

Bluewendy said...

sape taknak gaji poko rm1500.. dah manyak tuh..hik3.. maybe tgk sektor jugakkn..=.='

rara pinkmafia said...

fuhhhhhh sye setuju jugakkkk!

apek poyo said...

kalau iyo..bagus bona lah tuu...
kang asyik keluar statistik org melayu plg ramai miskin..
huhuhuhu...

lagenda said...

wahahaha..mcm sealiran la plak intipati n3 kita arini. HIkhikhik..

MAJU MALAYSIA!!

Hahahaha..

btw, kem slm to mrs curly. Hepi belated bezday ye

kpah k-poh said...

tak dpt ler banyak tu..tapi kalau dpt syukur jugak ler..

budakijaupendek said...

tengok jugak dlm news semalam.
baguslah.
takkan tax dgn harga keperluan je naik.
gaji pun patut naik. huhu

NISA KHAIRI said...

setju,at least ada prubhan,jgn skadar janji manismu dh la

akuzle said...

mmg kne aderler gaji minima neh. tp, yg dirisaukan, bpe juta % plaks rega brg n myk yg nk naek..sigh!

p/s: bro, jom g gathering...

mahran said...

wa rase tak setuju la gaji minimum 1500. kalau korang tengok la, baik tak payah belajar dapat gaji 1500 daripada orang lain belajar diploma baru basic 1300. so ape beza tak yah belajar dengan belajar? tol x?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails