Pages

Peminat-Peminat Wa

30 September 2011

IsU GaJi PoKoK LaGi???..



Mmg ramai yg menyokong cadangan gaji minimun rm1500 ni... tp pe2 pn bior wa catitkn kenyataan dr Pengarah Eksekutif MEF, en Shamsuddin Bardan.. camni koba ehh, pihaknye melihat jumlah ditetapkn oleh MTUC tu tinggi & x sesuai tuk dilaksanekn coz majikn tpakse menanggung kos pembayaran gaji yg tinggi..

Koba ehh laie, kite seharusnye memikirkn pihak mane yg akn dpt keuntungan sekirenye dasar gaji minimun ni dilaksanekn coz mase ni kite dpt lihat hampir sume industri xkire perladangan or perkhidmatan sume nye dikuasai oleh tenage buruh asing..

Dannnnnnnnnn dikoba ehh laie, secare xlangsung pebile kite perkenalkn dasar tu make pekerje asing akn dpt gaji minimun & ia bkn tertakluk pada pekerje tempatan saje.. 

Wa rase la kan, dr pe yg dio koba ni, mcm byk bende je yg leh kite debatkn...LAWAN!!!..hikhik


psst: 1ari saye belanjekn rm50 pigi niteclub..1bln dh jd rm1500..gaji saye sebulan rm1000..mane cukup??? (dialog P Ramlee dlm citer Anak Bapak)..


14 comments:

AYuNG said...

ishhhh.....pikirkan org tempatan dulu...bukan pikir kan org asing tuh...

parah2..~~

hana said...

yang pasti harga barang lagi naik..:)

.: iEyLa :. said...

xleyh nak g niteclub la cmni..hakhak

Spanar Buruk said...

gaji gaji gerjaji..eden poning palo momikir psal ini..

tpi klau tak naik gaji pun susah sbb skrg ni prblnjaan mlbihi pndptan..pyah la..

klau naik gaji pun,msti rmai org luar kn keje kat mlysia ni..

pe2 hal pun kita terjah dlu entry ni,dpt free patung tak pyah byar:

http://spanarburuk.blogspot.com/2011/09/angry-birds-giveaway-by-spanar-buruk.html

rara pinkmafia said...

hah?org asing pon dpt ke?xaci,

stellaizz said...

lepas nie semua barang naik

cik nani said...

semoga gaji cikgu2 akan dinaikkan lagi..amin...haha~

aimaniman said...

betul la.. nak gaji minimum.. depa x blajar sampai u pun, yg kluar u pun gaji takat paras idung pas tu kena bayar ptptn lagi, bayar itu ini, last2 org yang gaji minimum lagi tinggi, lagi galak org x sambung blajar gamaknya...

RerameUngu said...

then hadkan la gaji min tu utk org tempatan je..jgn la bg kat org luar walaupun diorg keje kat sini...

bdk johor said...

wa membantah!! (eh..ape yg wa bantah ar. hehe).
mentang2 lar orang yg cakap tu gaji dia besau!!
ni lar perumpamaan kera di hutan dibagi jus tembikai, anak dirumah diberi air perigi. huhuhu

Melati Qistyna's Mummy said...

Kalau anto balik kg, mau juta2 tuh, haishhh.....

Scarlett O'Hara said...

Bukan prejudis tapi mmg selalu rasa tak selesa kalau jumpa warga asing.Pasir Gudang ni dah jadi macam tempat lambakan warga asing tau.Macam-macam kaler ada.Bab kerja pulak, macam dia je yang best.gaju pun nak lebih.Nyampah!

delarocha said...

tak kemana.

gaji naik, harga makanan pun naik nnt.. petrol lagi.

intan.maisarah said...

elok naikkan terus kepada rm2000

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails