Pages

Peminat-Peminat Wa

31 March 2011

SwEeTie ChEesE..




Lelongggg!!! lelongggg!!! mari rapat!!! ... n3 khas tuk mempromosi sweetie cheese ciptaan Kak Pah (chef tersohor seantero) ... MMG SEDAP!!! ..sekali cube mesti nk cube 2 kali ... 2 kali cube mesti nk cube 3 kali ... 3 kali ..ehh asik cube je, camne bisnes nk jln maa ...hikhik

Sweetie cheese menggunekan cream cheese philadelphia (sowi la kalu wa salah eja, wa tau mkn je maa..huhu) n cheddar cheese .. setahu wa due2 bahan ni mahal coz wa penah temankn laling cari bende alah cheese ni .. konon2 laling nk wat sndri tp hampeh .. bala ! bala ! ... baik oder je dgn Kak Pah, jimat sikit ... 

Wa tlh diamanahkan tuk jln kan perkhidmatan penghantaran secara percume... tp tuk area KL je tau .. kalu agak2 yg luar KL tu, maybe wa kene kan charge tanggung kos sara hidup wa je (sanggup ke??) huhu ...

Sempena pelancaran roket produk sweetie cheese ni n wa sbg duta yg terpoyo di abad ni ingin mengumumkn .. (bunyi drums)..terrr terrr terrr cehhhhh .. kepada 10 pelanggan terawal yg menempah kek ni akan menerima diskaun sebanyak rm5 (bayo rm45 je le) .. n penghantaran oleh wa sehingge ke pintu umah luorg (bkn umah kecik tau) .. n .. ade lg ni ... percume bertentang mate dgn wa ..hahaha..

Sebarang tempahan n pertanyaan, sila lah emel kt wa ye.. zcurlie@gmail.com..

wa dh lame jd duta.. ni mase open haus umh kak pah thn lepas.. nmpk x sweetie cheese tu.. mantap beb!

30 March 2011

HiKaYaT mErOnG MaHaWaNgSa




jgn bgtau laling ye sape ika...

Ni citer dh basi.. beberape ari yg lepas wa n the gang pergi menerjah KLCC nun nk menonton citer Hikayat Merong Mahawangsa.. disebabkan asik full house jer bile time nk tgok, wa dh upah seseorg utk memborong tiket awal2.. time kasih kpd ika... siapa ika??? tuuuuuttttt... rahsia....(ni la kekasih gelap wa... syyyyyyuuuutttttt... laling tak tau ni... diharap rahsia ni tak terbongkar)..hikhik!..


letih wa tgu gegel ni sopin tingkap..

Wa rase citer ni mmg besss... wa ingatkan wa akan tertido time tgok, wa siap2 la bwk bantal busuk, puting, ubat nyamuk...maklum le citer2 epik ni kalo tak kene gaye, mau berkeroh.. tp sume alat bantuan tido yg wa bwk tu wa tak gune langsung, sbb wa syok jer layan citer ni smpai abess...



sebelum msuk punggung.. (nape wa suke gune perkataan ni?) hikhik!

Citer ni ade klakor, sedey, tragis, ngeri... macam2 ado laa.. gmba pn lawa.. aksi mmg mantop n lakonan pn hebat.. jalan citer pn senang nk phm bagi sape2 yg tak minat sejarah tu, tgok citer ni pn leh phm.. pas abis citer kami akan berdiskas bape bintang nk bg kt pilem ni.. wa n laling sepakat bagi 4 bintang, mama meow 4.5 bintang, kak pah 3.5 bintang.. bdk johor tak nak bg bintang.. die nk bagi taik bintang jer.. ade ke patut?? ape kate kite pakat ramai2.. kite bako...kite bako... hehehe..



luorg nmpk x ape yg wa nmpk?
 Sape2 yg lom tgok citer ni.. pergi la layan.. tak rugi pun sbb mmg bes.. tp citer ni ade lagi ke kt punggung panggung? sape yg tak sempat tgok tu pergi cari DVD.. yg ori ok..bkn cm qistina beli DVD xori... huhuhu....selamat menonton....

psst: jom layan citer...dlm botol lak nokkkkssss!!!

24 March 2011

HiNDuSTaN oh HiNDuSTaN !!!


hahahaha .. hehehehe .. hikhikhik .. tgh wa nk siapkn n3 ni pn wa stil lg tgh ketawa .. kiteorg leh la di katekan peminat citer hindustan .. tp tuk hero nye jaman2 shah rukh khan ke salman khan ke amir khan ke or se angkatan dgnnye n heroinnye madhuri dixit ke, karisma kapoor ke kajol ke ...kalu yg baru2 ni sorg plakon pn wa tak kenal.. hikhik..  so bese nye tiap2 mlm tepat kul 9 kiteorg mesti jenguk2 jap kt channel 108 astro tuk layan citer hindustan ..tp ade 1mlm tu .. hahaha .. hehehe ..prettt pruttt ( ketawa smbil kentut tcirit sikit)..

Citernye camni, ade 1mlm tu (wa dh tak ingat ble) kiteorg layan la jap 1 citer hindustan ni (tajuknye pn wa dh tak ingat).. pelakonnye ajay devgan n ashkay khanna (heronye 2org kot)... dlm citer tu, ade babak yg wat kn kiteorg ketawa guling2 ... mane taknye, citer ni citer siyes, penuh aksi n mmg takde gelak2 punye.. tp kiteorg stil nk tgelak gak ..hikhik .. luorg bayangknla, dlm adegan hero bdue ni (due2 dlm 1kete) sdg mengejor kete geng penjahat, tibe2 kete hero dihalang oleh ketapi yg sdg lalu .. kalu nk tgu, mesti penjahat tu dh jauh kannn ..tp bese la, hero la katekn .. mesti die nk kejor penjahat tu gak ..

So sorg dr hero ni td turun dr kete (sorg lg dlm kete le tgu smpi ketapi tu blah) .. die sanggup meredah bwh ketapi yg sdg bgerak tu td (fuhhh dasat gilerr..kalu betul2 dh kojol dh) .. sgt mendebarkan!! .. kire lame gak arr die cube nk lepas bwh ketapi tu .. last2 die berjaye gak  ..  tp pastu luorg leh pikir tak pe yg jd???

JAWAPANNYE:.. ngam2 je si hero ajay ni lepas meredah bwh ketapi tu..kete hero ashkay tu pun dtg..rupe2nye semase aksi mndebarkn bwh ketapi tu, si ajay ni dpt lepas mase gerabak yg last .. pastu po laie, si ajay ni pun naik la blk kete tuk smbung kejor .. hahahaha

psst: wat penat je redah bwh ketapi(berani mati kununnn)..last2 naik gak kete tu blk ..pesalahnye kalu tgu jap..hikhik


23 March 2011

GeBu GeBaS KeNa BaHaM...



anggota baru gebu gebas..

Luorg penah makan gula2 kapas ni tak? dh lame nk merase mende ni... nmpk mende ni menggebu je digantung kt gerai dlm mitbeli nun.. teransang je nk mkn... padahal kt pasa malam mende ni murah.. kalo dh kt mitbeli tu mahal la ckit rege eh...


cara2 yg betul membaham gebugebas ni..huhu

Penah tak luorang dengar org paggil gula2 ni ''alusmitai''? wa penah dgr, laling tak penah.. maklum le wa ni kan lahir jaman purba..yg tuo2 jer tau gula2 ni dipanggil alusmitai... tp wa tak tau dr mane asal usul name cmtu.. pelik kan? luorg pggil gula2 ni ape ek?? jmpt makan... manissssss....

22 March 2011

KeLaS BoLinG BerSamA BdK JoHoR..


guru boling terkemuka...

Disebabkan keterelan bdk johor bermain boling.. (terer ke???) mama meow telah melantik beliau menjadi juruletih mama utk tournament peringkat pejabat gomen.. dgn macho dan suka hati walaupn seharian bercanda di pulau.. bdk johor sanggup meluangkan masa menjadi guru boling...


nampak tak point n aksi mama??

Bertempat di tmpat sebenar tournament, boling mitbeli.. kami tiba agak lewat kerana menunggu guru boling kami.. tp demi ilmu kami hadapi segala halangan.. segala ilmu batin,hitam yg selama ini dirahsiakan oleh bdk johor, habis didedahkan pada mama.. segala jampi serapah diberi sebagai nota kelas boling mlm tu...

aksi mama terpaksa diambil dr jauh.. ade pantang larang..

Kelas boling habis setelah mama kehabisan tenaga.. sungguh hebat persembahan mama mlm itu.. tp hasil pd hari tournament agak mengecewakan.. nak tau kenapa?? sbb guru boling tidak dpt hadir memberi jampi serapah yg terakhir.. so nota tak lengkap dan mama sekadar mendapat tempat keenam dlm katogeri wanita.. nombor daripada bape peserta wa pn tak tau smpi hari ini... misteri kan????

psst: sape2 berminat utk mendapatkan khidmat bdk johor selaku guru boling, leh hubungi wa.. harga berpatutan.. maaf, aksi2 semasa kelas tak dapat disiarkan atas kehendak guru..

19 March 2011

HoMeMaDe BurGer cAp Mr CurLy

burger cap mr curly
Disebabkan dh tak tau nak makan ape, laling bagi idea nk wat burger sendiri untuk santapan bersama... balik kijer trus g cari bahan2.. butter,daging burger cap ramly,roti burger cap gardenia n mayonis ladys choice... tak mau sayo.. simple jer kan?

cara membalut daging dgn telo...


hampir siap...



dah siap...


Laling wat 2 bijik buger spesel.. tak de le spesel sgt just daging tu balut dgn telo jer.. yg lain2 bege tak sepesel... dapat la wat 5 biji burger.. wa mkn 1, laling mkn 4... hahahaha... caye tak?.. malam tu menu kami burger jer... simple n kenyang beb... jom la cube.. jimat...


sape nak??

psst: sape2 nak burger cap mr curly ni, bole la hubungi wa... harga berpatutan.. hikhik...

18 March 2011

Spurs vs Real Madrid???.. aduhhh !!!

  

Undian terkini Liga Juara-Juara Eropah.. Spurs lwn Real Madrid..

Bior betuiii!!! ... aduhhh betul2 naye camni ... tp wa tak kire ... wa dh siapkn team Spurs peberet wa dgn latihan2 yg berat spt main tengteng, konda kondi,main getah (ala cam bebudak pompuan suke main tuu) .. hikhik ..

Dan spt bese, sume pemain2 Spurs akn dpt habuan wa janjikn jikalau dpt ke pusingan seterusnye ... dorg sume berteriak setuju n suke ... mane taknye, sorg2 pemain akn menerime sebungkus kopok TamTam yg dibeli dr Tesco ... huhu

----------------------- SPURS! SPURS! SPURS! ----------------------



ChOp n StEaK KaMpUnG BaRu

Pas puas menonton citer 127 hours... pewot kami berdangdut mnta diisi... sblom msuk punggung panggung, laling n cik panadol dh meleleh air liur ketika lalu dpn Popeye.. alaa yg cm KFC tu.. tp disebabkan tak smpt nak melepak2.. air liur dorg nk mkn ayam terpaksa disimpan rapi sbb kite layan citer dulu yee...


kampung baru...

Rupe2nyer keinginan mereka nk mencekik ayam berulang kembali... atas cadangan cik panadol nk mkn kt atas kapal, kami pn mencari kedai yg jual ciken cop atas kapal kt tgh2 kelompo ni.. disebabkan tak penah tau ktne kedai chop n steak ni, kami telah meneroka setiap lorong dlm kg. baru tu.. agak2 dlm sejam ade kot.. akhirnya pencarian kami berjaya.. yahuuuu!!!! ..lokasinye di jln Haji Daud Kg Baru..

pose manje bdk johor...(xgegau pn wa amik gambo dorg)

lapa..haus...(ble gambo kiteorg lak bgegau..xaci tul)

menu kami...ciken cop...
Bab yg paling bes... cik panadol berjanji utk belanja kalo kiteorg jmpe kedai kapal ni.. akhirmya jmpa jua.. so...... cik panadol la yg lanjer... sungguh gembira dlm hati wa, laling n bdk johor... food not bad laa.. harga pn ok gak..ciken cop rm8.90..jus buah rm2.50 .. tmpt yg seswai tuk yg perasan mkn dlm kapal la kununnnnn.. hahaha...

kapal tersadai kt kg baru...

psst: tp bg wa..western food yg paling sedap n murah adelah kt area kg pandan.. cumo kodai ehh tak eklusip laa..hikhik

16 March 2011

127 HoUrs


sedeyyy... wa xdpt tgok citer ni...

Walaupun byk cadangan drp komen kwn2 suh wa tgok citer Hikayat Merong Mahawangsa... tp wa keciwa sbb tak dpt tgok citer tu.. full house beb!!!..lokasi di wangsewalk ... cm tragedi wa n GB2MK nk tgok citer Hantu Kak Limah dulu... disebabkan tiket wa espayet ari tu gak, wa pn terpaksa laa memilih nk tgok citer lain...kalu layan citer Hikayat Mengong GebuGebas Se pn ok gak ..tu pun kalu ado ... huhu


Setelah bermeting berberapa jam bersama bdk johor n cik panadol.. kami nekad memilih citer 127 hours... wa ade bace dlm sokabar citer ni best, so kite layan jer lohh... tp cite ni mmg tak mengecewakan... ade sedey, ade hepi, ade tragis, ade ngeri... mcm2 ado laa..


sebelum layan citer, kiteorg jalan2 cari roti dulu...

jalan2 smbil makan roti...

Citer ni psl kisah benar Aron Ralston yg dilakonkan oleh James Franco, lakonan die mmg mantap n sempoi.. siyes tak boring citer ni.. citer cmne Aron yg giler sgt wat aktiviti xtreme panjat memanjat smpi tangan die tersepit batu selama 127 jam. Aron terpaksa potong tgn sendiri tuk selamatkan nyawanya... mmg ngeri scene die potong tgn sndiri tu... tp die mmg tabah sebab tu still leh hidup smpi skrg..




sape lg encem? mesti la wa kan..kan..kan..hikhik..

Sape2 yg dh tak tau nk tgok citer ape, cube la layan citer ni.. wa bagi 4 bintang... lain kali wa layan citer Merong lak... sape nk sponsor wa tiket pree lagi?? sila angkat tgn cm usop... hahaha...

ni hasil drp kamera tercanggih didunia.. nampak kan??

15 March 2011

TikeT FrEe...


2 keping jer..
Sebenaunyer wa dh lame dapat tiket ni, tp bz memanjang wa asik tak sempat je nk menonton punggung panggung... tiket ni wa dpt sbb join contest Magnolia ari tuh.. walaupun tak menang, tp wa dpt la hadiah suguhati 2 keping tiket wayang... time kasih kt Nuffnang..


yahuuuu....

Cite pe ye wa nk pergi tgok ni? dh le 15hb ni tiket ekspayet... mcm2 cite wa nk pergi tgok, tp tiketnyer ado 2 jer.. ce citer...ce citer.. wa patut tgok cite apo????





11 March 2011

I MiSs ThE GoAL!!!!!!!!....

video


kalo xdpt tgok, cube klik kt cni yeee....khas tuk yg lom penah tgk .. ataupun yg tak bernasib baik (asik tgu dpn tb tp stil tak jumpe2 iklan ni).. hikhik .. layannnnn !!!

08 March 2011

PuNcH CaRd MeRaH LaGi???

Sape2 yg kije gomen sti tau psl punch card kan? Laling wa ni kije gomen kt Kelumpo nun.. Ari2 dok bising kalo lambat... disebabkan wa ni syg kt laling, pagi2 wa anto die pergi kijer tu cm pelumba F1... wa akan pastikan punch card laling tak merah...


tin..tinnn... driver F1 nk lalu ni...


Tapi pada 4 Mac 2011.. punch card laling merah.. pg2 laling dh ilang mood... luorg nk tau tak nape laling smpi opis lambat? sebab tentera darat berada di sepanjang jalan nk ke opis laling tu... nape ye?? nak beperang kt tgh2 bandar kelumpo ke? takut mak nokss...



jem woooo...

Sebenaunyer ade hari Terbuka Tentera Darat di Dataran Merdeka... sepanjang jalan dari Muzium Negara penuh dgn trak2 tentera... jalan daripada 3 lorong jadi 2 lorong... jalan depan Dataran Merdeka tutup terus.. perghhhh jem tak terkata... kadang2 wa tak paham nape buat aktiviti kt dataran dan menggangu kesesakan yg dh mmg sesak kt tgh kelumpo nun... nape tutup jalan yg mmg sibuk pagi2 hari.. tak paham wooo..


area Masjid Negara...

Tp wa tak salahkan sesape... cume kalo leh jgn le tutup jalan2 penting time org nk pergi kijer.. haru beb!!!!.. "laling... bile jalan dataran totop, naik LRT yerk!!!" yahuuu... tak yah anto laling pagi2 leh titon smpai lebam... hahahaha....

laling msuk opis kol 8... skrg laling dlm kete lg.. hikhik...

psst: sape yg pergi tgok pameran tu?? bes tak... cm bes jer...wa tak dpt pergi, ade suuutingggg iklan sabun cap kapak... hehehe...

07 March 2011

ArChErY

robin hat, robin hot n siti robinah....

Luorg tau tak archery tu gapo? dlm bahasa sainstipik melayu nya ialah memanah... kalo ditranslatekan dlm sastera omputih dipanggil robin hood... ade kene mengena kah? sti la ado... robin hood kan terer bab panah memanah ni..


bro.. mantap la muscle.. mmmmm...


cmni bro.. bla..bla..blaaa...


Disebabkan wa telah menjadi hero melaya tempohari dan wa terpengaruh dgn citer Braveheart.. wa pn telah belajar satu sukan utk memantapkan lagi skill keheroaan wa.. alahhh setakat panah memanah ni kacang je beb!!!


alamak!!! wa rabun kaler laa... huhu


Sebenaunyer kitorg ni nk berboling kt times square nun.. pastu ternampak tempat memanah ni baru bukak.. pe lagi jom la cube aktiviti baru.. syok gak.. RM10.00 12arrow tuk 1org.. ok laa kan... wat pektis wa nk belakon pilem Braveheart part 2 lak pasni... ganti mel gibson.. die kan dh tuo.. hehehee...




aksi hebat utk tatapan umum... awww!!! wa pinjam tgn salman khan..hikhik


psst: sape yg berminat pergi la cube kt Stars Archery Times Square... wa jd duta tak berbayo je ni... hikhik

04 March 2011

KeK BaTiK ReSePi CiK PaNaDoL

Luorg nk tau tak pe bakat terendam cik panadol?? die terer wat kek batik.. slame ni wa tak tau lak die pakar wat kek batik tu, psl pkai kain batik pn dio tak reti...hikhik.. yg wa tau die tak tau masak.. yg die tau mkn jer.. hahaha... (bajet nk jatuhkan saham cik panadol)...


cep cik panadol..

Balik dr kije laling mintak wa belikan bahan2 nk wat kek batik tu, setahu wa laling ni tak pandai wat kek.. die ckp mlm ni ade kelas memasak kt rumah smbil mkn spageti beramai-ramai... hebatkah cik panadol tu???.. hati wa berkata-kata....


sekut meri..

langkah satu..

langkah due..

langkah tige..

 Tp sangkaan wa meleset sama sekali bila die tunjukan skill memasak die tu.. wahhhhh!!!... cik panadol sgt cekap, pantas dan mahir skali dalam selok-belok penyediaan kek tersebut.. hasilnyer.... kek tersebut amat menakjubkan... luorg rase2, tgok2, belek2 sedap tak??? hehehe.. tanpa ragu2 wa menganugerahkan 5bintang tahap kesedapan kek tersebut.. siyes beb!!! sedapppp...(bajet naikan balik saham cik panadol)..


langkah ampat msuk molot yee...

psst: sape2 nk oder kek batik, leh la hubungi cik panadol .. yg penting komisen masuk poket wa yek!!! hehehe...ohh ye! 1 lg, kalu ade sesape yg bhajat nk jd kan dio sbg bini, sile kannn..gerenti pagi petang siang mlm hubby dio mkn nasi berlaukkn kek batik.. hahaha


03 March 2011

ThE MaKiNg Of....

ni bkn suutingg.. umh wa blekout.. pnjm lampu suutingg jer..

 Ade yg perasan kehadiran wa dalam sebuah iklan? tp luorg kompom ke itu wa? same ke dgn wa? ape bukti yg sahih itu wa?


ni wa saje nk mekap nk tnjuk kt laling..

Wa telah menjalani satu pengambaran atau dipanggil suuutinggg... wa telah dicall oleh seorg amoi utk wa dtg suuutingg.. mule2 wa tak mo sebab bayaranyer ciput.. ade ke patut wa yg bertaraf antarabangso ni diberi bayaran pkai duit sepanyol.. mentang2 la wa ni lahir kt sane... hahaha... nampak no menipu nyer...


sibuk betul dorg dpn umh wa ni..

ramai2 ni jiran wa.. nk tlg psg lampu.. maklum le umh blekout..
  
ni wa lanje jiran2 yg tlg wa psg lampu...

Walaupn wa telah join suutingg ni.. tp iklan yg luorg nmpk tu tak bermakna wa di dalam tb luorg tu.. kalo betul tu wa.. cer citer... cer citer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails