Pages

Peminat-Peminat Wa

31 July 2010

MaKaN ! MaKaN ! MaKaN !


Fuhh !! smlm mmg ari mkn kt luar tuk wa ... mane taknye, waktu siang wa n mmbe g bngunan SSM kt sebelah KL Sentral.. ade urusan jualbeli negara .. hehe ... tgh dok tunggu no kiteorg dipanggil, pewot dh mule la kuar mcm2 irama ... keroncong le, zapin le ... lapo la maknenye ... pe lg, kiteorg pun singgah la kafeteria kt bngunan tu ... cantik woo tmptnye(gayat jap) ... maklumle, 1st time ... wa bedal mee kari ... mmbe lak bedal laksa ... sedap !!! ... view cantik .. ekon lg tuuu ...



aduh !! ganas2 pun, dlm ati ade taman .. (pic bunge pun masuk, pink kaler lg)

Pastu bile mlm lak wa kuar lg ... tp kali ni wa kuar dgn famili lak ... destinasinye ialah Kg Baru ... kiteorg singgah kt 1 kedai ni(lupe name kedai) .. kedai ni betul2 dpn bngunan DBKL ... sbb pe kiteorg g sini?? ... sbbnyeeee ... sbbnyeee ... sbb die besssss ... dr jauh kiteorg nmpak ramai org dlm kedai ni ... tu tandenye masakknnye sedap(tu firasat wa sndri le) ... kiteorg ode ikan bakar, sotong tepung, kangkung belacan, sup tulang, telo dade ...






Tapi wa mmg overdos tul mlm tu ... 3 pinggan nasi wa bedal sorg ... psl bini wa n mak eh taknak mkn nasi lak ... dorg nk melatah lauk je ... nasib baikla ade tong sampah ni(faham2 jele) ... mmg abis sume wa sental ... tp bab yg paling teman tak gemor(eceh! perok la pulak yup) ... time nk drive .. psl body dh jd cam mmbongkok ... pewot dh bulat ... tpakse la wa bukakkn butang suar .. fuhh !! lega ...


psst:.. smpai2 je kt umah ... 2 jam wa lepak jamban ...

27 July 2010

KePaLa KaMBiNG..

Weken lepas wa menghadiri majlis kenduri yg dianjurkn oleh paklong bini wa kt bt kikijomatan bosi ... majlis cukur jambul or org nogori 9 panggil ... ntahla, wa pun taktau dorg panggil ape sbenarnye ... hehehe ... sambil2 tu dibuat gak kenduri arwah sekali ...







Ramai gak org yg dtg ... yg paling wa tak sabar, dh tentulah bab mkn ... hehehe ... banyak tul menu yg ado ... tp yg wa bedal kari pale kambing, masak lomak rebung(rebung wangi tau) n sayur kobis ... yg bab kambing tu, mule2 wa nk amik sikit je tp ade sorg brader tu leh bg lak 1 pale kambing kt wa ... b4 ni wa lom penah rase tang pale nye ... tp bile dh kene cara masaknye ... pergh!!! sodap yg amek ... kt bwh ni wa sertakn pic chef yg masak semue masakkan tu td ...








haaa .. amacam?? cun tak orgnye?? ... dh la masak sedap ... pastu cun pulak tu ... hehehe ... tp ade pembetulan sikit ... ni bkn tukang masaknye ... awek ni cik panadol ... chef yg sbenar adelah omak eh ... gamba tak disertakan psl lom dpt keijinan dr empunye diri ... tp seyes mmg sedap semue masakkannye ... lgpun omak eh ado kedai sendiri ... kt area2 situ gak ... so kalu luorg ade nk buat tempahan ke, pe2 ke ... luorg leh la berhubung terus dgn cik panadol ... dengor citer, awek ni dh jd tauke lembu skg ni(ntah betul ke tak, taktau la wa)... huhu



haa .. ni la pale kambing .. siap pakai pendakap gigi lg tu ..







psst:.. skg ni tiap2 mlm kambing tu dtg dlm mimpi wa n berkate "pulangkannn!!! pulangkannn pale tdddd mmbekkkk!!!...

25 July 2010

AKiBaT KeTaGiH SiLiKoN.. SuNTiK MiNYaK MaSaK kt WaJaH


Giler gak org zaman skg ek... smpai minyak masak yg patut buat goreng ayam dgn tempe pun dorg hentam suntik kt muke... akibatnya, luorg tgklah sendiri... dh mcm ayam goreng yg baru masak separuh jln, tibe2 gas abis... hehehe.. ni la yg dibuat oleh seorg wanita korea yg berumo 48 thn, Hang Mioku... die ngaku dh mule menjalani pembedahan plastik sejak umo 28 thn lg... sejak tu, Mioku mule ketagih tuk lakukan pembedahan plastik kt wajahnye... die memilih tuk dptkn khidmat pembedahan plastik yg murah n tak selamat tuk memenuhi keinginannya...





Wajah Mioku b4 dibedahplastikkan... makin lame pebile dh tlalu byk lakukan pembedahan plastik, muke die mule jd tak berbentuk n membeso... wlaupun bgitu, die tetap menganggap wajahnya cantik n menarik... wa yg tgk ni dh mcm nak kene senggugut pun ado.. wakakaka...





B4 n after... smpai 1 mase, doktor tempat die sering dptkan khidmat bedah plastik tak sanggup lg tuk melayan permintaannye... doktor menasihatkan die g jmpe dgn pakar psychiatric bg rawat ke-obsess-an die terhadap bedah plastik yg dianggap sbg suatu sindrom dr masalah psikologis... perubahan beso yg terjadi pada wajah die menyebabkan famili die sendiri pun tak dpt nak cam die lg... makbapak die menghantar die ke doktor tuk rawat wajahnye, tp oleh sbb kos yg mahal, die kembali melakukan kebiasaan lamanye iaitu mendptkan khidmat bedah plastik yg murah n berbahaya... last2, die berjumpa dgn seorg doktor yg bersedia bg suntikan silikon... bahkan, dokter tu gak memberikan die jarum suntik n silikon supaya die dpt menyuntikkan silikon ke wajahnya sendiri... malangnye, bile bekalan silikon yg diberi kepadanye tu abis, die gantikan silikon tersebut dgn minyak masak...kejadian yg dialaminye akhirnya diketahui oleh orang ramai... melalui 1 rancangan di tv, penonton rasa cian n bg sumbangan tuk Mioku bg memperbaiki wajahnye kembali... pada pembedahan pertame, doktor berjaya kuarkan 60 gram cairan asing dr wajahnye, n 200 gram dr lehernye... setelah bbrp kali dibedah, wajah die mulai kecik... namun, wajahnye stil lom dpt kembali ke bentuk normal... die menyesal n berharap agar wajahnye dpt kembali lg spt b4 lakukan pembedahan plastik... wa pun tumpang cian...






Pengajarannye... bersyukur la dgn pe yg dh tuhan bg...

p/s: nasib baik tak gune minyak petrol..

20 July 2010

TiPS JaGe kEtE..kete jd kalis air ujan



Dah lame gak wa tak buat n3 psl ni... lepas wa dengar nasihat membe2 n wa praktik kan sendiri.. hasilnye mmg mujarab... dgn cuace kite yg tak menentu skg ni... kejap ujan.. kejap panas... dicampur lak dgn habuk.. mmg sesuai la kite cube amalkn tips ni...

Bilas dengan syampu PELEMBUT PAKAIAN. Cara2nye ialah:
1. Cuci kete luorg sebersih-bersihnye.
2. Bilas dgn air bese dulu
3. Sediakan separuh baldi air & bancuhkan dgn sepenutup penuh
pelembut pakaian.
4. Larutan td luorg leh lap dgn kain or disemburkan dgn
pam pemyembur pada seluruh body kete luorg (getah/cermin semua bole).
5. Biarkan larutan tu seketika pada badan kete luorg.. time ni luorg dpt lihat kesan serta merta larutan tu terhadap air yg melekat pada body kete..ia akan jd bintik2 & mengalir turun
6. Jgn tgu kering baru lap....tetapi lap dgn kain lembab
dgn larutan td smpai kering.

Luorg leh ulang berkali2 proses (4)~(6) pada bila2 mase (kalu kete tak kotor sgt)... larutan tu pun luorg leh masukkan ke dlm tangki pengelap cermin.. nti cermin kete akan jd seperti mencurah air di daun keladi...


Kebaikan gune larutan ni ialah tak mengaratkan logam (baik
tuk body kete & pemancut cecair cermin).. malah menghalang
pengaratan psl bende ni selamat pada mesen basuh luorg..

psst: semua PELEMBUT PAKAIAN adalah sesuai..tak kirelah pe brand pun.. pasni mane kete2 yg nmpak ganas pasti akan bertuka jd lembut..auww!!!.. hehe

Selamat mencuba..



19 July 2010

SaaT2 CeMaS..




yahuu!! pasni aku leh keje mlm.. auwww!!

tgh aku berlumbe ni la ko nk suh aku reper kete ko..

nenek tue:.. tokk! cucu tumpang lalu.. hehe

kan aku dh ckp.. jgn naik bot ni.. degil!!!

huk aloh!!..

16 July 2010

ADeKaH aMaLaN SeBeGiNi MaSiH Di aMaLKaN SeKaRaNG???


Salam buat semua blogger(pergh!! sopannye)... kali ni pe yg nak wa paparkan ni adelah sesuatu yg benar2 terjadi kt wa... semuanye gara2 terkene perbuatan org... ni la gejala org kite... terutama org melayu... yg tak penah ilang rase dengki pada org lain... moge pe yg luorg saksikan ni nti dpt jd pengajaran buat kite semua... renung2kan la... & selamat beramal...

Namun.. yg penting sekali... luorg semua tumpukan pada budak laki ni... jangan biarkan diri anda diselubungi MISTERI!!!...

video

video

video

ade ape2 masalah dan keraguan sila bagi komen...huhuhuhu!!!

15 July 2010

LaPoRaN aKHBaR..sehari bersame PuYoL

Ari ni paper metrobas tlh berjaye dptkn laporan sukan yg cukup eksklusif tuk kite... laporan yg akan memaparkan kehidupan seseorg selebriti setelah namenye berada dipuncak... ni la corat coret yg disediakan oleh wartawan tersebut...


Wartawan:
Wlaupun world cup dh abis tp bahangnye masih terase.. name player yg sentiase dibibir peminat ialah player pertahanan awam team Spain.. Puyol... pemain yg cukup cemerlang, gemilang n terbilang... merate tmpt namenye disebut2... peminatnye cukup ramai.. tak kire la dr kaum pompuan or laki2... gay pun ado... lihat je pic bwh ni... dorg sanggup mandi bersame dgn Puyol...



beginila bile diserbu peminat..


ops! terdpt tgn2 sumbang disini...



seorg peminat dimarahi Puyol


Menurut tukang urut... Puyol tlh sambung kontrak selame bbrp tahun lg sbg pekeje kontrak binaan bersame Barcelona.. majlis tandekaki berlangsung dgn cukup meriah dgn dihadiri tak lebih seorg je.. tu pun yg tukang amik pic ni...



majlis perjanjian kontrak..



Berdasarkn kedahsyatan Puyol bermain... pihak majikan tak keberatan memberi kenaikkan gaji... jumlah dirahsiekan.. tp yg pasti melebihi seringgit due gaji org gaji... so, tak keterlaluan kalu dikatekan world cup tahun ni tuah buat Puyol... beliau akan dikenang sampai bile2 bg seluruh peminat team Spain... so, buat tatapan anda yg meminati Carles Puyol... terimala pose menarik beliau tuk peminat ...



dialog: pesal amik pic wa!!!.. wa mr curly maaa



RALAT: tuk pengetahuan semue... wartawan td tlh dihukum tembak sertamerta...bg mengelakkan pembace terpesong akidahnye... hehehe


13 July 2010

DiGi??


Kalu luorg tau, sape mamat yg dlm bulatan merah tu? .... hehehe!... sbnrye wa xsangka iklan ni kuar kt sini.. cm org gile wa gelak sorang2 tgk gamba ni...kalu ade nmpk iklan ni kt blog luorg klik laaa.. kalu nmpk iklan ni kt blog wa klik lg byk2.. hehehe!.. ni la pesanan khidmat masyarakat dr DIGI.. sebagai duta ekslusif DIGI, wa mengalu-alukan luorg menggunakan berukband DIGI ni.. mgg besss, laju, pantas dan yg sewaktu dgnnye...(seyes ni wa xtipu)..
''INTERNET TIDAK TERHAD PADA SATU SAIZ SAHAJA''
bertukarlah kepada DIGI.....

MaSYaRaKaTTT !!!...aPe Tuu Weiii !!!

Para penuntun... bapak2 ... ngapain sihh !!!...

















Agak2 nye la kan ... mane 1 yg gerudi sebenarnye ... wakakakaka !!!!

12 July 2010

BuFFeReD PeRTaMe.. YaHuuuu !!!


Alhamdulillah.. setelah wa menjuarai & mendakap trofi Dunia Cawan pg td... wa dpt lak bonus dr bos wa iaitu MR NUFFNANG... wa betul2 tak sangke... berbaloi gak pengorbanan wa selame ni... terima kaseh gak pada semue blogger2 yg banyak membantu...

Wa terharu.. sob3(nangis)... ade gak org yg... sob3... yg menghargai... sob3... penatlelah wa ni... sob3...
Mmg wa teruje sgt2 ni... ni la buffered pertame wa dpt tuk iklan Snickers...

10 July 2010

MaLaNG BeRTeRuSaN FaN JeRMaN

Ni kesah yg betul2 jd kt membe wa ni... die penyokong kuat team Jerman... sebelum game Jerman lwn Sepanyol mlm tu die sempat g beli jersi Jerman... bersungguh tul mamat ni!!... sape yg tak sependapat dgn die jwbnye kene kutuk kaw2 le... last2 team die gak yg kalah... hahaha

Mmg malang nasib die... wa tak tau lagu ape yg wa nak tuju kan kt die psl team die klh tu... keroncong ke, zapin ke... saje je nak kasi HANGIN lg.. hehe... siang soknye, kiteorg dh janji nk jumpe tuk lunch same... biasenye kiteorg naik moto je... sebelum g kedai mkn, kiteorg set jumpe kt 1 tempat dulu... wa sampai dulu kt lokasi yg dijanjikan tu...

Tak lame pastu tetibe wa dengar 1 bunyi... kuat & pelik... nk kate cam bunyi elikopter nk trhempas pun ade gak... wa pandang kt awan... tapi takde pe2... rupe2nye bunyi tu dtg dr moto membe wa ni... pesal leh jd camtu bunyinye???... psl ekzos moto die dh pecah & dh nk tanggal...pe lg, wa bantai gelak sakan kt situ gak... hahaha



ni la ekzos yg wat perangai tu...



vuvuzela terbaru..hehehe!

Tapi mmg mengong gak die ni... mane taknye, mase dlm perjlnan nk ke kedai moto tu ade ati lg nk kaco awek... adoi!! malu weyyy!!!.. nasib baik wa dh jarak kan diri dr die... malang punye malang membe wa ni tetibe tiub tayar die lak bocor...


fuyohhh kilat tu..


Sah la, ari tu ari malang die gamaknye... hahahaha

09 July 2010

CuRaNG

Curang!!!..ayat ni mmg sakit ati kalu kite dengar... & kalu bole kite cube la elakkan... masalah ni mmg dah berat skg ni... tak kire la bg org yg lom kawen or dah kawen... tak kire laki or pompuan... same je...
Tajuk ni wa pilih psl mmg senang skg ni kite nak tgk... siang dgn org ni... mlm dgn org lain pulak... ade tu projek dgn membe baik pakwe/makwe sendiri... dasat tul!!!... tapi tu hubungan laki & pompuan...





Tapi camne lak kalu die curang dgn kite... tapi tuk hubungan yg sejenis... same spisis... bab ni wa bole terime lg kalu hubungan tu sesame pompuan...




Tapi kalu jd kt laki lak... adoi!!!... haru jadinye...

psst:..hukuman sula pun tak setimpal bg mereka yg curang... hehehe

08 July 2010

PuYoL oh PuYoL



Lip! lap! lip! lap!...bertubi tubi tembakan kamera dituju kt wa mase wa baru sampai dr Afrika sat2 td.. tapi dlm kepenatan, wa stil bole melayan peminat2 yg tak putus2 memuji... tapi tak sorg pun puji permainan wa bagus... asik2 tanye psl rambutla, psl wife la... hey!! tanye psl bola la wokeyyy!!!..hahaha

Game pg td mmg dasat... tapi wa baru bg 10 peratus dr tahap wa sebenarnye... wa saje simpan stamina tuk final nanti...hehehe... ni semue hasil tunjuk ajar yg keras dr jurulatih... latihan keras yg die bg spt kutip pucuk paku, anyam ketupat, cari kutu mmg cukup berbaloi...

Wa mmg sorg yg patriotik psl wa tercirit pg td pun kuar kaler merah & kuning... siap bertompok2 kt lantai KLIA psl tak sempat nak cari tandas... ops! sorii... skrg ni, setahu wa sutun dah diharamkan kt Jerman... semue sutun akan disula... hahaha...






Hasil jaringan yg wa buat tu wa dpt alat meluruskan rambut sbg ganjaran... ade gak ure2 yg wa akan diberi PENGAT.. laaa..ingatkan pingat... tapi bedal jele... pengat pisang tu... hehehe







So bg fan Holland... nantikan libasan rambut wa difinal... kdg2 bola bole ilang dlm celah2 rambut wa tu... hehehe



ni mase wa diterjah oleh melodi sbb kegelemeran wa yg teramat.. huhuhu!

07 July 2010

AWaRD SeTeRuSNYe






Pagi smlm tgh wa sedap2 "melabuhkan tirai" kt bilik kecik... tibe2 pintu bilik kecik tu dipecahkan oleh pegawai2 dr Jabatan Award Negara... wa ingatkan psl dorg nampak tande pangkah kt luar pintu bilik kecik tu... rupe2nye sbb dorg nak bg 2 award sekaligus kt wa... hehehe

Terima kaceh banyak2 kepada Zakiah & Eryn coz bg wa award... wa nak jemput luorg blogger2 semue singgah kt blog dorg berdue... psl dorg ni sengal & kiutmiut...blog dorg pun bess gak...

Ok... terima kaceh... Luv U!!!.. muah gande23!!!

06 July 2010

RaMaLan FinaL PiaLa DuniA









Ok, ,skg ni World Cup dah masuk semi final....wa tau ramai dah macam takde mood psl team pilihan hancuss sekerat jln...tapi ade gak yg meneka tepat or tu mmg team pilihan die...terusterangla, wa punye ati dah remuk psl Brazil kalah ari tu...dari 4 team yg wa ramal tuk ke semi final..2 je yg tinggal...Holland n Spain....

So... kepada semue kenkawan blogger...jom ari ni kite main teka2... team mane yg bole g Final...tak kesah la tu mmg team pilihan luorg ke tak...tapi kalu ye, lg bagus...

Wa pilih Spain jumpe Holland kt final...sbbnye??...sebabnye tabib sutun kurita yg pandai menelek tu dah mati...wa nampak ade sorg makcik ni dah beli sutun tu kt chow kit...maybe makcik tu nak buat sate kot... satu lagi sebabnye, wa kan PUYOL, mestila wa sokong SPAIN..hehehe

So jom teka2... kite leh tgk team mane yg lg banyak dipilih..JOM!!! JOM!!!.. KITE LIHAT SAPE YG KENAAA!!!....


04 July 2010

OMaK ai!!!

Wa tak sangke mainan yg wa reka ni begitu menarik org ramai... dgn menggunekan besi2 buruk je... tapi sebelum luorg nak cube mainan ni... wa rase lebih elok luorg dptkan nasihat doktor pakar sekatan pundi kencing dulu... hehehe..





amacam! bess tak???..dasat tu!!!!...tapi b4 naik ade syarat... Syaratnye:-




kencing dulu sebelum MAIN!!!.... hahahaha...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails